


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Etykiety dla zdrowia
Na wojnę z homeopatią!



Kategorie
Cena
-
od
do
ANANAS KANDYZOWANY

Soczysty, lekko kwaskowaty miąższ ananasa to źródło witamin, minerałów i dobroczynnych enzymów o właściwościach prozdrowotnych. Ze względu na charakter rośliny jej owocostan można spożywać na surowo lub po przetworzeniu, np. do postaci kandyzowanej. Wyśmienicie nadaje się do wykorzystania jako rodzaj egzotycznych bakalii.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CHIPSY BANANOWE

To bardzo zdrowa i smaczna przekąska, z powodzeniem zastępująca wysokokaloryczne i praktycznie pozbawione wartości odżywczych chipsy ziemniaczane. Mimo iż same zawierają sporą ilość cukrów, dostarczają do organizmu znaczące ilości witamin i mikroelementów, które korzystnie wpływają na zdrowie
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CHIPSY JABŁKOWE

Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, chrupiące, słodkie i bardzo aromatyczne, a przy okazji zdrowe i bezpieczne dla osób zmuszonych do ograniczenia podaży cukru w diecie. Stanowią pyszną, dietetyczną przekąskę i doskonałą alternatywę dla słonych, ociekających tłuszczem chipsów ziemniaczanych.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CHIPSY KOKOSOWE

Na rynku bakalii dostępne są od niedawna, lecz zdążyły już podbić serca konsumentów. Ich nazwa może być myląca - w odróżnieniu od chipsów bananowych lub ziemniaczanych nie chodzi o produkt smażony, lecz suszoną koprę kokosową, pociętą na większe płatki przypominające wyglądem prażynki..
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CUKIER CYNAMONOWY

Nieodzowny dodatek piekarski każdej gospodyni domowej. Mieszanka białego cukru z aromatycznym, mielonym cynamonem, skomponowana wyłącznie z naturalnych składników dobranych w idealnych proporcjach, podkreśla w szczególności smak ciast i owoców. Działa rozgrzewająco i kojąco na zmysły.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CUKIER KOKOSOWY

Uważany jest za naturalny i zarazem bardzo zdrowy zamiennik białego cukru. Pozyskiwany jest z palmy kokosowej i nie wymaga procesu rafinacji, dzięki czemu zachowuje pełnię walorów odżywczych, witamin i minerałów. Charakteryzuje się wyraźnym, słodkim smakiem z egzotycznymi nutami i ciemna barwą.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CUKIER WANILINOWY

Niezastąpiona w kuchni europejskiej aromatyczna mieszanka ekstraktu waniliowego i białego, drobnokryształkowego cukru buraczanego. Przygotowany z najwyższej jakości składników doskonale sprawdza się jako dodatek do słodkich wypieków, deserów, galaretek oraz wszelkiego rodzaju słodkich, domowych przetworów.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CUKIER Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ

Wyjątkowa propozycja dla zwolenników tradycyjnej kuchni zalecającej korzystanie wyłącznie z naturalnych składników. To aromatyczna i całkowicie pozbawiona chemii mieszanka białego, krystalicznego cukru i zmielonych lasek wanilii, wypełniająca swoim słodkim aromatem całą kuchnię.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CYTRYNA SKÓRKA 2-3 mm

Suszona skórka z cytryny to nie tylko chętnie wykorzystywany dodatek do ciast i słodkich deserów, którym dodaje delikatnie kwasowej nuty. To również niezwykle zdrowy, aromatyczny surowiec zielarski o działaniu wybitnie wzmacniającym odporność, antybakteryjnym, przeciwpasożytniczym i… przeciwdepresyjnym.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DAKTYLE JASNE BEZ PESTEK

Uważa się je za najsłodsze owoce występujące w przyrodzie. W połowie składają się z cukrów i nawet w postaci surowej zawierają jedynie minimalną ilość wody. To czyni je absolutnymi rekordzistami pod względem kaloryczności, czyli energii dostarczanej do organizmu. Obfitują również w pierwiastki śladowe, stanowiąc bogate źródło mikroelementów.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
FIGA SUSZONA

Figowce należą do najstarszych uprawianych przez ludzkość drzew owocowych. Już 2,7 tys. lat temu na terenie Mezopotamii i Egiptu tworzono z nich sady pozyskując smaczne owoce stanowiące ważne, uzupełniające źródło cukrów w diecie starożytnych. Ceniono je tak dalece, że wg. zaleceń Talmudu ścięcie figowca karano… śmiercią.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
FRUKTOZA

Należy do substancji słodzących zalecanych przez dietetyków w zastępstwie tradycyjnego cukru. W stanie naturalnym występuje w owocach, miodzie i nektarze kwiatowym. Jest słodsza od sacharozy i wyróżnia się niskim indeksem glikemiczny, dlatego może być bezpiecznie stosowana przez chorych na cukrzycę.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
IMBIR KANDYZOWANY

Kandyzowane kłącze imbiru to wspaniała przekąska dla koneserów egzotycznych smaków. Umiejętnie łączy pikantną nutę korzenną z umiarkowaną słodyczą białego cukru. Stanowi niebanalne urozmaicenie tradycyjnych deserów, którym bez wyjątku nada całkowicie nowy, wielopoziomowo -orientalny wydźwięk.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
JAGODY GOJI

Choć jagody goji należą do bliskich krewniaczek śmiertelnie trującego pokrzyka wilczej jagody, nie mają w sobie ani grama toksyczności. Wprost przeciwnie – w wielu kulturach wschodnioazjatyckich uważane są za najzdrowszy owoc świata, zapewniający spożywającym je ludziom pełnię sił witalnych i wieczną młodość
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAKAO ALKALIZOWANE 10-12%

Tradycyjne, sproszkowane kakao idealne do przygotowania pysznego, pożywnego napoju o właściwościach regeneracyjno-pobudzających. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu nie dostarcza do organizmu nadmiaru zbędnych kalorii, gwarantując przy tym zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAKAO ZIARNO KRUSZONE

Surowe ziarna kakaowca stanowią smaczną i zdrową alternatywę dla klasycznej czekolady. Są prawdziwą bombą antyoksydantów - zawierają wielokrotnie więcej polifenoli niż czerwone wino i zielona herbata. Jednocześnie pozostają źródłem łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, w szczególności - magnezu.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KSYLITOL fiński DANISCO

Naturalny produkt słodzący pozyskiwany z drewna brzozowego, stanowi doskonałą alternatywę dla białego cukru buraczanego i brązowego z trzciny cukrowej. Ze względu na swoje szczególne właściwości bywa polecany przede wszystkim cukrzykom oraz osobom pozostającym na diecie odchudzającej.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MAK BIAŁY

W Europie najczęściej wykorzystywanym kulinarnie gatunkiem maku jest mak niebieski, zawierający znikome ilości alkaloidów. Tymczasem w krajach Orientu większą popularność zyskał wyróżniający się łagodniejszym smakiem mak biały. W Polsce stanowi on tradycyjny składnik nadzienia poznańskich rogali świętomarcińskich.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny